Voetcentrum de Paauw

Badorfstraat 3

3962 CB  Wijk bij Duurstede


Tel: 0343-597745Neurologische methode

Neurologische methode Bij deze methode wordt uitgegaan van de regulerende invloed van het zenuwstelsel op stand, houding en spierbelasting. Hierbij neemt het begrip spiertonus een centrale plaats in. 


Deze spiertonus komt voor een belangrijk deel tot stand via spinale reflexen en wordt aangestuurd in de spieren (spierspoeltjes) en de pezen (golgi apparaatjes). De spierspoeltjes doen dienst als lengtedetectoren, die reageren op druk en rek. Zij zijn o.a. van belang voor het in stand houden van de lichaamshouding en voor de bescherming van de spier bij overrekking. Wanneer de spier licht wordt aangedrukt of gerekt, zal dit via een spinale reflex leiden tot een spanningsverhoging in de spier. Rek en druk op de pees leiden tot spanningsverlaging in de spier. Via verandering van de spiertonus kan dus invloed uitgeoefend worden op stand, lichaamshouding en spierbelasting. Dit regulatiemechanisme van lichaamshouding en beweging noemt men propriocepsis


Podologie kan worden gedefinieerd als het speciale gebied van de gezondheidszorg dat is betrokken bij preventie, behandeling en omgang met voet- en voetgerelateerde afwijkingen, de podale betrokkenheid bij systeemziektes en het promoten van voetgezondheid door georganiseerde gezamenlijke inspanningen. standafwijkingen aan voeten specifieke voetproblemen bij kinderen standafwijkingen van de tenen/nagels overbelastingsklachten vermoeidheidsklachten sportblessures Klachten bij Diabetes Mellitus en Reuma Problemen elders in het lichaam veroorzaakt door een afwijkende voetstand of looppatroon (knie,heup en/of rug) Verder worden bij ons in het voetcentrum ortheses aangemeten.